Organisatie Visbeurs

Bakboord 10
3751 RC Bunschoten
06 -25066837

Veertiende Visbeurs in teken van toekomst

Op maandag 7 oktober vindt de 14e editie van de Visbeurs plaats. De verkoop van standruimte is inmiddels gestart en verloopt voorspoedig. De vorige editie, in 2017, trok maar liefst 5000 bezoekers, vrijwel allemaal werkzaam in de visdetailhandel of ambulante vishandel. Bezoekers komen vooral om inspiratie op te doen en kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen en producten. Het thema van de visbeurs 2019 is ‘Ready for The Future’. Tijdens de 2019-editie worden ook de provinciewinnaars van de Nationale Haringtest 2019 bekend gemaakt.

Het Future-thema is niet zomaar gekozen: de ontwikkelingen in de economie en samenleving gaan razendsnel en dit laat ook visspecialisten niet ongemoeid. Consumenten richten hun pijlen op gemak, maar ook het bewust eten van gezonde voeding en duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda. Visspecialisten hebben de wind mee. Toeleveranciers van visspecialisten zijn zeer actief in het ontwikkelen van nieuwe concepten en producten die inspelen op alle veranderingen. Een deel daarvan is te zien in een speciaal ‘FutureProef Paviljoen’ op de visbeurs.

In het paviljoen wordt ‘Proef’ om te beginnen letterlijk bedoeld. Er zijn veel nieuwe recepten, producten en smaken te proeven. Voor toeleveranciers is de Visbeurs een uitgelezen moment om nieuwe producten te lanceren. Er is echter ook veel ruimte om nieuwe apparatuur te proberen. Efficiency is hét middel om het bedrijfsrendement te verbeteren en leveranciers van apparatuur spelen daarop in. Daarbij is speciale aandacht voor visspecialisten die een graantje willen meepikken van het nog steeds groeiende gemak- en genietsegment. Wie nadenkt over concepten voor ready to eat, ready to cook,  ready to snack en ready to win, vindt op de beurs volop inspiratie.

Veertiende editie Visbeurs was een groot succes!

Duizenden bezoekers trokken op maandag 7 oktober jongstleden naar Bunschoten-Spakenburg voor de 14e editie van de Visbeurs. Eigenaren van visspeciaalzaken, medewerkers, studenten, media, belangenorganisaties, exposanten, iedereen die iets te maken heeft met de visdetailhandel in Nederland had de datum met hoofdletters in zijn of haar agenda staan. Het werd een editie vol inspiratie, mooie ontmoetingen, maar vooral oog voor de toekomst. Belangrijke eyecatcher was de Duurzame Visvitrine, die in samenwerking tussen diverse partijen werd gerealiseerd.

Opening

Terwijl tientallen genodigden zich vergapen aan de prachtige verse visvitrine van hoofdsponsor Fishpartners en de imposante stand met professionele keuken van hoofdsponsor Smedes Fine Food, pakt Ruud van Diermen de microfoon. Als beursorganisator dankt hij alle betrokkenen voor hun inzet in de aanloop naar de beurs en heeft hij speciale aandacht voor Henk Achterhuis, de voorzitter van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Ruud krijgt van Henk een rapport uitgereikt over de impact van Europese regels op de ambulante handelaren in ons land. Dankzij de CVAH staat dit belangrijke thema nu op de politieke agenda. “En nu aan het werk!” zijn de laatste woorden die Ruud uitspreekt nadat hij de beurs officieel heeft geopend.

Duurzame Visvitrine

Er is een grote verscheidenheid aan exposanten. Van verpakkingsleverancier tot saladeproducent en van kruidenleverancier tot winkelbouwer, iedereen is er bij. Duizenden bezoekers passeren de Duurzame Visvitrine, een uniek samenwerkingsverband tussen VNV, MSC, Adri & Zoon, Good Fish Foundation. Met deze vitrine laten de organisaties zien dat het prima mogelijk is een aantrekkelijke presentatie te maken van verse vis en andere visproducten die duurzaam is en waarbij de etikettering helemaal voldoet aan alle eisen.

Organisatie Visbeurs

Bakboord 10
3751 RC Bunschoten
06 -25066837

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag Gesloten
vrijdag Gesloten
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten