Locatie Visbeurs

Westdijk 36
Jachthaven Nieuwboer
3752 AE Bunschoten-Spakenburg
033 298 2306

Organisatie Visbeurs

Bakboord 10
3751 RC Bunschoten
06 -25066837

15e Visbeurs verplaatst naar 2022

De Spakenburgse Visbeurs is een begrip. Visspecialisten uit het hele land ontmoeten leveranciers eens in de twee jaar in het vissersdorp om zich te laten inspireren en informeren over de laatste ontwikkelingen in de sector. Onder normale omstandigheden zou op maandag 4 oktober 2021 de 15e editie van dit evenement plaatsvinden. Als gevolg van de voortdurende onzekerheid rond het coronavirus en de bijbehorende maatregelen heeft organisator de Spakenburgse Vishandelsvereniging (SVV) besloten om de 15e Visbeurs te verplaatsen naar 2022.

 

Maandenlange voorbereiding

Ruud van Diermen, voorzitter van de SVV en drijvende kracht achter de organisatie, licht het besluit toe: “Natuurlijk hopen we dat we in het najaar verlost zijn van alle coronamaatregelen. De organisatie van een dergelijk evenement vergt echter een maandenlange voorbereiding. Normaliter openen we in deze periode de inschrijving. We willen van deze jubileumeditie een extra groot feest maken. Momenteel zijn er simpelweg te veel onzekerheden om te kunnen garanderen dat we die ambitie gaan waarmaken. Je doet het goed of je doet het niet is in Spakenburg de mentaliteit. Daarom kiezen we er voor de 15e Visbeurs te verplaatsen naar 2022.”

 

Landelijke steun

Ook de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV), de landelijke brancheorganisatie, is nauw betrokken bij de organisatie van de Visbeurs. Operationeel Directeur Karel van den Heuvel vindt het jammer dat de beurs niet doorgaat dit jaar, maar staat volledig achter de keuze van de SVV: “Iedereen snakt er naar om collega’s en leveranciers weer te ontmoeten. Toch is het gezien de huidige situatie in mijn beleving een logisch en goed besluit om de Visbeurs te verplaatsen.”

 

Cyclus verspringt

Traditiegetrouw vindt de Visbeurs plaats op de eerste maandag van oktober in de oneven jaren. Die cyclus verspringt vanaf 2022 naar de even jaren. De 15e Visbeurs wordt georganiseerd op maandag 3 oktober 2022. De 16e Visbeurs zal worden gehouden op maandag 7 oktober 2024. Interesse om als exposant deel te nemen aan de Visbeurs? Houd dan de website www.visbeurs.nl goed in de gaten.

Veertiende editie Visbeurs was een groot succes!

Duizenden bezoekers trokken op maandag 7 oktober jongstleden naar Bunschoten-Spakenburg voor de 14e editie van de Visbeurs. Eigenaren van visspeciaalzaken, medewerkers, studenten, media, belangenorganisaties, exposanten, iedereen die iets te maken heeft met de visdetailhandel in Nederland had de datum met hoofdletters in zijn of haar agenda staan. Het werd een editie vol inspiratie, mooie ontmoetingen, maar vooral oog voor de toekomst. Belangrijke eyecatcher was de Duurzame Visvitrine, die in samenwerking tussen diverse partijen werd gerealiseerd.

Opening

Terwijl tientallen genodigden zich vergapen aan de prachtige verse visvitrine van hoofdsponsor Fishpartners en de imposante stand met professionele keuken van hoofdsponsor Smedes Fine Food, pakt Ruud van Diermen de microfoon. Als beursorganisator dankt hij alle betrokkenen voor hun inzet in de aanloop naar de beurs en heeft hij speciale aandacht voor Henk Achterhuis, de voorzitter van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Ruud krijgt van Henk een rapport uitgereikt over de impact van Europese regels op de ambulante handelaren in ons land. Dankzij de CVAH staat dit belangrijke thema nu op de politieke agenda. “En nu aan het werk!” zijn de laatste woorden die Ruud uitspreekt nadat hij de beurs officieel heeft geopend.

Duurzame Visvitrine

Er is een grote verscheidenheid aan exposanten. Van verpakkingsleverancier tot saladeproducent en van kruidenleverancier tot winkelbouwer, iedereen is er bij. Duizenden bezoekers passeren de Duurzame Visvitrine, een uniek samenwerkingsverband tussen VNV, MSC, Adri & Zoon, Good Fish Foundation. Met deze vitrine laten de organisaties zien dat het prima mogelijk is een aantrekkelijke presentatie te maken van verse vis en andere visproducten die duurzaam is en waarbij de etikettering helemaal voldoet aan alle eisen.

Prijsuitreiking Nationale Haringtest

Aan het eind van de dag loopt de spanning op het Horecaplein voelbaar op. De 50 finalisten van de Nationale Haringtest verzamelen zich voor het podium voor de bekendmaking van de provinciewinnaars van de Nationale Haringtest. Onder grote publieke belangstelling ontvangen de winnaars een schitterende award. Daarnaast publiceren VNV en CVAH de uitkomsten van het Nationaal Haringonderzoek 2019. Belangrijkste conclusie: de Nederlandse consument waardeert de Hollandse Nieuwe van onze finalisten met een gemiddeld cijfer van 9,1. Nadat het officiële gedeelte er op zit, draait de biertap overuren. Het bleef nog lang gezellig in Spakenburg.

15e Visbeurs

In 2022 vindt de volgende Visbeurs plaats. Plaats van handelen is dan opnieuw Jachthaven Nieuwboer in Bunschoten-Spakenburg. De datum van de 15e Visbeurs is maandag 3 oktober 2022. Wij hopen iedereen dan weer te mogen begroeten!

Locatie Visbeurs

Westdijk 36
Jachthaven Nieuwboer
3752 AE Bunschoten-Spakenburg
033 298 2306

Organisatie Visbeurs

Bakboord 10
3751 RC Bunschoten
06 -25066837